صنعتي شدن دستاوردهاي پژوهشي بزرگترين مشوق محققان است
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل اظهار كرد: در حال حاضر فنآوري كشور از فاز آزمايشگاهي وارد فاز صنعتي شده و اين بزرگترين دستاورد محققان، فرهيختگان، صاحبان فکر و تکنولوژي کشور است که توانسته اند حلقه مفقوده پژوهش را در کشور پيدا و تکميل کنند.
به گزارش خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر علياکبر ولايتي در حاشيه بازديد از نمايشگاه فنآوري نانو با بيان اين مطلب افزود: اگر قرار باشد که عدهاي از فرهيختگان و صاحبان علم و فنآوري در آزمايشگاهها کارهايي را انجام دهند و در صنعت به توليد انبوه نرسد، عملا کار بيهودهاي است و ريشه آن دير يا زود خشک خواهد شد، ولي زماني که اين فعاليتها به حلقه مکمل افزوده شود، باعث ميشود که سير توليد از مرحله تحقيق آزمايشگاهي تا توليد انبوه، بقا و استمرار اين راه بسيار مهم را تضمين ميکند.
رييس پژوهشكده سل و بيماريهاي ريوي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: زماني که صاحبان فکر نتيجه کار خود را در صنعت ببينند و شاهد باشند که دستاوردهاي تحقيقات آنها به توليد انبوه رسيده و وارد بازار شده است و به خودکفايي کشور کمک ميکند، تشويق ميشوند که هرکس در هر حوزه از علم و فنآوري که کارايي دارد، عرضه کند و آن را به منصه ظهور برساند.
ولايتي با اشاره به برگزاري اين دوره از جشنواره فنآوري نانو اظهار كرد: اين نمايشگاه نشان داد که اگر در حوزه علمي خاصي فعاليتهاي جدي انجام شده باشد به راحتي توانستهايم در دنيا مقامهاي بالايي را احراز کنيم.
وي درباره توليدات علمي در حوزه نانو فنآوري گفت: تعداد مقالات ايران در حوزه فنآوري نانو در شش ماه اول سال جاري به حدي بوده است که باعث شد ايران رتبه 15 جهان را از آن خود کند و اين موفقيت حاصل نهضت نرمافزاري است که در کشور اتفاق افتاده است.
ولايتي خاطرنشان كرد: کارايي فنآوري در گرو عرضه سريع آن در بازار است، لذا وقتي علم و فنآوري توسط افراد مستعدي کسب ميشود، بر اساس آن علم و فنآوري، نمونههاي جديدي ساخته و به کارخانهها عرضه ميشود و در نهايت به توليد انبوه و مصرف جامعه ميرسد كه اين امر سبب گردش اقتصادي مي شود، ضمن آنکه علمآموزي، آموزش فنآوري و رشد و توسعه آن را نيز تضمين ميکند.
نظرات
ارسال یک نظر